Sider

mandag 8. februar 2016

Babysmekke


Lillegullet holder på å får tenner. Han sikler. For å slippe å bli så våt og kald har jeg strikket ham noen smekker. Tre stykk har det blitt. De er tykke og gode, så tror dette blir bra.

Oppskriften jeg har fulgt finner du i Myk start  Langhelle (2008). Jeg har fulgt oppskriften, bare forkortet den litt sånn at den skulle passe bedre til en liten på 4 mnd. Jeg har strikket dem i Nepal (Drops), og i den med striper har jeg fått brukt av smårestene jeg har liggende etter pulsvarmerne jeg strikket før jul. Deilig å få strikket opp noen smånøster! Har jo fortsatt rester igjen, så kan jo strikke flere smekker etterhvert om det skulle være behov for det. Syntes det passet med fargerik knapp på. Jeg har en liten krukke med slike enslige knapper som sjelden passer til noe, men nå fikk jeg brukt for de. Hver smekke veier i underkant av 40 gr. Herligheten er strikket på pinne nr 4 mm.
 Disse smekkene var faktisk ikke første forsøk på å strikke noe varmende til lillegullet. Jeg begynte på en vest til ham, la opp og strikket ivei. Da jeg hadde kommet et stykke ble jeg litt i tvil om den ville passe. Den så litt smal ut. Så jeg ringte datteren og ba henne ta et lite magemål. Jeg fant ut at marginene ble så små at jeg heller burde prøve på nytt med enten annet garn, større størrelse eller annen oppskrift. Så mens jeg er i tenkeboksen dukket denne smekkeoppskriften opp, og den var jo helt midt i blinken.

Den halvferdige vesten, ja den strikket jeg videre på, også felte jeg litt, også vips så hadde jeg strikket en lue. Flaks.

Tror ikke det blir mye tid til strikking resten av denne uka, for nå skal jeg ordne i stand bursdag til min kjære. Det blir en skikkelig fest med over 60 gjester, og jeg er gal nok til å tro at jeg helt fint fikser et slikt selskap på strak hånd. Med mat og det hele. Fikk handlet inn masse råvarer i helgen, og jeg har fått bakt rundstykker og loff i flere omganger. Så da er det bare å sette i gang og lage til fest! Jeg får jo super hjelp av mine nærmeste, så dette skal nok gå bra!

Ønsker deg en god uke!

<3

3 kommentarer:

 1. Kjekke smekker! Du var jammen heldig med den lua. Veldig fin på! Hverdagsjakken på bildet ligner på min i fargene. Artig!
  Det går i restegarnsstrikk her også. Det er utrolig hva man har i sine gjemmer.

  Fortsatt god februar-uke!

  Klem

  SvarSlett
 2. Hei Constanse, så veldig hyggelig strippelue og jakke, vakre farger.
  Og søte babysmekke... kos deg :-))) Låner veldig gjerne oppskriften fra Minecraftlua.
  Gleder meg å se. I dag vi feire Fasching/Karneval, en herlig fest for barn.
  Hilsen til deg... HELAU kaller seg i dag :-)) Klem fra Viola

  SvarSlett
 3. Så greit med noen sånne smekker! Frøkna her har enda ikke fått noen tenner, men jeg skal huske den oppskriften når vi kommer dit. Greit å få brukt opp litt rester. Også så praktisk med den vesten/lua da gitt!

  SvarSlett