Sider

onsdag 27. januar 2016

Nytt år, nye prosjekt

Det nye året har blitt 27 dager allerede, og en hel jul har kommet og gått. Det ble strikket en god del julegaver denne jula også, mest til gutta/mannfolka. Jeg strikket vel en ti-elleve par pulsvanter i forskjellige farger men ellers helt like. Det ble noen par til jentene også, men da et par Mariuspulsvanter og tre par ulike med blondemønster. Noen kluter som ble strikket på ferietur sist sommer ble også gitt bort. Jeg ga meg i kast med et par Marius-skistrømper og en Mariusgenser, men tiden ble for knapp, så strømpene ble romjulsgave og genseren er fortsatt på pinnene. 
Året startet med kaldt og fint vær, og sola stakk opp en liten stund hver dag. Uansett når på året er det flott å ta turen ned til sjøen, man må bare kle seg godt.Ja, slike pulsvarmere strikket jeg til gutta. De er strikket i Nepal (drops), og det gikk med to nøster til hvert paret. De er enkelt laget, så ikke noe mønster, eller eget mønster da. Resten av strikkegavene ble ikke fotografert, så ingen flere bilder å by på.

På nyåret fant jeg ut at det var på tide å starte opp på et nytt rillepledd. Det blir det tredje i rekken. (Det første kan du se her). Ungene lurer på hvem sitt det skal bli, de to første jeg strikket har de to eldste fått, så her er det håp om å få nedover i rekkene. Så det er bra jeg kjøpte inn så mye falkgarn på salg for en tid tilbake, for nøstene kommer til nytte nå. Det ser jo ut til at jeg ikke kan gi meg med slike pledd før det er rundet seks stykk. Et til hvert av barna. Men de trenger ikke få det sånn på strak arm, over et par år tror jeg vi sier. Et pledd av gangen.

Men det vokser igrunn ganske fort, og jeg blir like fascinert hver gang over fargeskiftene. Alle trådene splittes og spleises for hvert fargeskift, så jeg unngår trådfesting. Fargeovergangene blir litt røffe, men det syns jeg et slikt pledd fint tåler. På den måten blir det bare kos å strikke, for helt ærlig så er ikke trådfesting det morsomste jeg vet. Rillepledd nr to som jeg strikket brukte jeg en tråd svart hele veien. Fargeskiftene ble roligere da. Denne gangen er det full fargeskift for hvert nøste, hele veien.
En annen ting jeg har strikket nå etter jul er en ny hals til mannen. Jeg har ikke bilde for han stakk av gårde til Hellas med den så snart den var ferdig, og der blir han en stund. Men jeg har strikket en maken til han før som du kan se her. Den første mistet han på toget til Tronheim forrige uke. Han var så lei for det at jeg bare måtte skynde meg å finne frem garn og pinner straks. Dumt at den ble borte, men fint å se hvor stor pris det settes på ting jeg lager. Så kan det jo være at noen andre har glede av den første halsen, at den ikke er kastet eller noe. Det hadde vært dumt.

Sånn midt i januar feiret vi bursdag. Først familiekalas, så feiring med alle gutta på trinnet. Det ble en livlig helg, ungene var i ekstase og jeg planet ut når helgen var over med årets første forkjølelse/influensa. Den er det flere av oss som har prøvd, noen mer enn andre. Men nå er vi vist gjennom og håper det blir en stund til neste runde. I mens har jeg planlagt og invitert til bursdagskalas for min kjære som runder rundt tall. Det blir stor fest og jeg både gleder og gruer meg litt også, for det er mye å ordne i stand. Men det blir morsomt!
Ikke nok med det, snart gjør vi i stand til barndåp også. Det selskapet holdes her hjemme hos oss, og det bare blir så koselig!

Når våren kommer gjør vi klart til konfirmasjon, ja, noen bursdager skal feires i mellom. Så denne våren blir en særdeles festlig vår. Så hvis det blir lite med blogging i tiden fremover også så vet dere hva det kan skyldes. Men strikking blir det jo alltids tid til uansett, så ser ikke bort fra et innlegg nå og da.
Til sist et lite bilde av ungene på skoleveien. Jeg tar med meg Maico og følger de ned til skolen, det er en fin morgenstur, og det er så fint å ut å gå når sola står opp. Ikke vært så mye sol i det siste akkurat, men det lysner da. Da er vi ute å går en times tid, det gir en så fin start på dagen.
Jepp, vi blogges :)

2 kommentarer:

  1. Det teppet ditt blir kjempefint! Ser ut til at du har mye annet å bestille også, men det er viktig å ta seg tid til strikking. Det gir ny energi. Så koselig med den morgenturen! En fin start på dagen.


    Klem fra Ingunn

    SvarSlett
  2. For et fint teppe!! Herlige farger:) Og herlige bilder av kake, unger og morgentur:)
    Strikk og kos deg i helgen:)

    SvarSlett