Sider

onsdag 11. november 2015

Bibliotekstrikk - eller strikkebibliotek

For et par måneder siden fikk vi nytt kulturhus her hvor jeg bor, Kimen. Det er et virkelig flott og innholdsrikt bygg. Kino, kirke, nytt bibliotek, ungdomsklubb, konsertsaler, kafé, dansesaler pluss mer. Siden jentene mine danser blir det noen turer i løpet av en uke, og da er det at jeg har begynt å bli fast bruker av det nye biblioteket. Noe av det beste er at her finner jeg stadig spennende strikkebøker. Jeg er som mange andre strikkere glad i strikkebøker, og er sikkert ikke alene om å etterhvert ha en ganske rikholdig samling i egne hyller. Nå ramler det jo ut nye bøker på markedet raskere enn pøh, og jeg har ikke planer om å eie de alle. Da er å låne de helt supert, studere de litt hjemme, prøvekjøre de litt først så og si, så kan jeg velge om jeg vil kjøpe etterpå. Eller bare låne, igjen og igjen.

Av de bøkene jeg har lånt er det noen jeg har falt litt ekstra for, og det er: "Retrostrikk Varme og herlige plagg" Trotzig E. (2015). Den er kjempefin, med varierte oppskrifter og sjarmerende bilder. Her finner jeg flere idéer til gaver jeg kan strikke, som nydelig halsvarmer til mor og en skjønn barnegenser til yngste datteren eller barnebarnet. Jeg har også falt for "Den store Votteboka" Linvik J. (2015), "Lek med tradisjoner" Ødegård K.W. (2015), og "Retrobaby" Sævik E. (2015). Så får vi se da, om noen av de havner permanent i mine hyller her hjemme. Ellers er det jo fint å ha noe på ønskelisten nå når det nærmer seg jul, eller hva?

Jeg har montering igjen på denne buksa med oppskrift fra boka "Retrobaby" og jeg prøvde meg på lua som hørte til, men forsto rett og slett ikke den oppskriften. Lurer på om det var oppskriften som var mangelfull? Det ble bare feil gang på gang til jeg til slutt ga det opp! Det hører også med en jakke til, og det hadde jo vært fint med et fullt sett. Men er det flere som har prøvd seg på den lua? Tror det er første gang jeg har gitt opp pga. ikke å forstå oppskrift, så jeg lurer jo litt på det...

Ellers så har jeg baby i huset på heltid, og det er skikkelig koselig. Har nettopp stelt og lekt masse med ham mens mammaen tok en kvil. Leiligheten deres er rammet av vannlekkasje, så de bor her hos oss midlertidig, ikke så galt at ikke godt for noe sier jeg bare. Heldigvis er huset vårt stort og romslig nok for alle, så da er det bare hyggelig å være riktig gammeldags storfamilie. Så nå er vi daglig minst ni mennesker her, pluss hund og katt. Det rett og slett litt livlig, alltid noe som skjer, noe på gang, og fellesmåltidene er som en fest. Nå er det leksetid før middag, også en liten rush av aktiviteter og det som ellers skal skje. Jeg skal nok få meg en tur innom biblioteket også for å se om det er noe nytt å snuse på. Kanskje sitte ned og strikke litt mens jeg venter. Bibliotekstrikk er det noe som heter det?<3

1 kommentar:

  1. Det høres ut som et veldig fint kulturhus! Så fint at det kan brukes av hele familien. Bibliotekstrikk høres veldig koselig ut:)
    Så kjekt med bokanbefalinger! Det er tid for å skrive ønskeliste nå....;)

    God onsdagskveld! Klem

    SvarSlett