Sider

tirsdag 25. august 2015

Heklet pledd i oldemorstriper

Neida, jeg har ikke sluttet å strikke eller hekle. Det er bare tiden som har gått. Hver gang jeg kommer på å skulle blogge litt så har jeg manglet bilder - også har det blitt lagt på vent. Nå som skolene har startet opp igjen har jeg fått frigjort noen formiddagstimer, så nå blir det nok en ordning på det skal du se. Selv om jeg ikke har blogget på lenge ser jeg at det har vært et gjevnt besøk av lesere her inne. Jeg håper bloggen har vært til glede for de av dere til tross for mangelen på nye innlegg. Takk til dere alle.

Det første jeg vil vise frem for dere er heklepleddet mitt som endelig er blitt ferdig. Det er pleddet i oldemorstriper jeg snakker om, og det har jeg vel heklet på sånn nå og da i to og et halvt år blir det vel. Nå er det ferdig, juhuuuu!
Jeg har brukt to-tråds finullgarn når jeg har heklet dette pleddet. Jeg har brukt både garn fra Rauma og fra Pt2. Ikke noe mønster, bare skiftet farge for hver annen omgang og festet trådendene etterhvert. Så ikke noe trådfestejobb som ventet til slutt på denne her. Det er bare super dupert. Trådfestejobb til slutt kan få et nesten ferdig prosjekt til å strande, men når man først har funnet ut av hvordan man skal hekle inn endene underveis sånn at det ikke synes så godt, så er det både raskt og enkelt. Til slutt når jeg syntes at lengden på pleddet var passe så avsluttet jeg det hele med å hekle en kant rundt. Må si at jeg likte hvordan hele pleddet ble rammet inn på denne måten. 
Pleddet flyttet raskt inn i paviljongen vår. Fargene passet så fint sammen med den grå salongen og de turkise pynteputen mine. Starten på sommeren har vært både kald og ruskete i været - men nå er alt så mye bedre. Dag ut og dag inn med sol fra morgen til kveld. De fleste av oss hadde vel gitt opp håpet på en skikkelig sommer. Men så kom den da til slutt og det har jo blitt den råfine sensommeren, kunne jo ikke blitt bedre enn dette!

Hvor stort pleddet ble har jeg ikke mål på her og nå, heller ikke hvor mye garn som gikk med. Det kan jeg jo finne ut av om noen ønsker å vite det, men det er stort nok til å tulle seg godt inn i. De to siste pleddene jeg har lagd ble gitt bort til de to eldste barna mine. Dette pleddet blir boende hjemme, dette vil jeg beholde selv. Jeg deler med alle her hjemme, men det får ikke flytte ut - så det så.
Jeg må bare si at jeg ble veldig fornøyd med det. Jeg elsker fargene! Det er luftig, lett og mykt og det er varmende. Jeg er så glad for at jeg endelig kom i havn med dette pleddet. Av og til tar ting vel lang tid - men så er det bare så verdt det når det kommer til slutt!


Vi har fartet en god del rundt i løpet av sommeren. Siste helg før skolestart tok vi turen opp på Dovre. Det ble en helt fantastisk fin dag. Sol fra klar himmel og så og si vindstille, bare på toppen måtte vi på med tøyet. Selv om vi har gjort mye morsomt i sommer så tror jeg denne turen nok har klatret seg opp på toppen av sommerens gode opplevelser. Syv timer var vi ute og gikk, og ikke et eneste syt å høre fra barna. Bare smil og glede like lang som dagen ble. Fjellet du ser sånn omtrent midt i bildet helt bakerst er Snøhetta, En gang skal turen gå opp dit, det er planen.
Det er et vakkert land vi har, og det er så herlig å komme seg ut i den, å virkelig nyte av alt det flotte det har å by på.

Ønsker alle en fin og god sensommer!  

8 kommentarer:

 1. Lekkert teppe! Et slikt stort arbeid tar gjerne litt til, men ekstra kjekt når det er ferdig. Det hender jeg får abstinenser noen dager, men det går som regel over. Hvis ikke er det jo bare å starte på et nytt.
  Det er vakkert på Dovrefjell. Jeg kan gjerne anbefale turen til Snøhetta. Jeg har bare vært der en gang for lenge siden, men jeg husker det veldig godt.
  Vi gikk opp fra Åmotdalshytta og ned igjen til Reinheim en strålende fin sommerdag på 70-tallet.

  God tirsdag fra Ingunn

  SvarSlett
 2. Kjempefint pledd! Og finulla gjør det nok både lett og varmt. Vet du hvor mye det veier? Sånn at jeg vet sånn omtrent hvor mange nøster en trenger, hvis jeg vil hekle et?

  SvarSlett
 3. Nydelig teppe, jeg elsker også fargene! Hyggelig at du blogger igjen! :)

  SvarSlett
 4. For eit nydeleg pledd du har hekla, og så flotte fargar :)

  SvarSlett
 5. Kjempefint pledd du har heklet, nydelige farger! Skjønner veldig godt at du er fornøyd med det!!
  Det er deilig å komme seg ut på tur - vi er heldig som er omgitt av så flott turterreng, det er sikkert!
  God sensommer til deg også!

  SvarSlett
 6. Et flott teppe! Herlige farger du har valgt:) Kanten rundt ga en veldig fin innramming!

  SvarSlett
 7. Wow! For et pledd!! Kjempefint♥ Det der er litt av en jobb, så skjønner godt at du er fornøyd nå ja!
  Koselig med et blogginnlegg hos deg, håper det blir mange utover høsten:)

  Ønsker deg en flott uke!:)

  SvarSlett