Sider

fredag 5. september 2014

Myk genser og blues

Jeg har strikket denne myke genseren som var så populær tidlig på året - Acnegenseren. Jeg har hatt oppskriften liggende, det lå jo ved et ukeblad jeg kjøpte. Hadde først ikke tenkt å strikke den, men da sommeren kom fikk jeg lyst på en myk og deilig genser som ikke var for tykk - og da kom jeg til å tenke på denne.


Jeg hadde litt faerytale liggende fra skappel-genseren jeg strikket til meg selv, og trengte bare litt påfyll av hvit pluss den blå fargen - som jeg syns er en helt herlig blåfarge.

Mens jeg strikket på denne kom jeg til å lese Frøken Fargeriks erfaringer med denne genseren. Det gjorde meg jo en smule betenkt. Men resultatet mitt ble igrunn ikke så verst. Jeg kan se at de hvite partiene har en liten dreining i motsatt retning av det blå - ikke så mye, men litt. Vask av dette plagget må nok skje på en svært skånsom måte. Jeg syns det var litt tungt å strikke denne tråden på så tykk pinne, men det gikk likevel raskt å strikke. Det blir litt ujevnt strikk, men sånn blir det vel når man bruker så tykke pinner på et så tynt garn. Tynn, fløffig tråd på tykke pinner = vokser kjapt, og det er jo morsomt. Det har blitt en deilig myk genser. Men jeg kommer ikke til å strikke den til datteren, som straks la inn en bestilling på en slik, bare i grønnmelert i stedet for blått. En genser som knapt tåler vask passer ikke til en 13-åring, og som jeg har forstått så vrir garn i melerte farger seg enda mer enn hva jeg opplevde med min. Så jeg får nok finne på noe annet fint til henne. Jeg er fornøyd med genseren min og koser meg i den enn så lenge. Den er lett og varm på samme tid, og den er myk, myk, myk.


Må bare vise frem min herlige katt Lucie som har lagt hevd på oldemorpleddet allerede før det er blitt ferdig. Hun liker vist fargesprakende pledd. Skal se om jeg ikke får gjort mer på det nå til helgen, men holder på med en jakke også som jeg har så lyst til å få ferdig. Men vi får nå se. Jeg har forstuet en finger som helst skulle vært i ro, men det klarer jeg jo ikke. Resultatet er jo at den hovner opp og sånn. Det er venstre pekefinger. Hekling fungerer bedre enn strikking, så.. Men den er ikke til å stole helt på altså. I går greide jeg å glippe taket i en kasserolle fylt med vann, kaldt vann heldigvis, og vannet havnet ned i kasserolleskuffen som jeg hadde åpen fordi jeg også skulle ha tak i stekepannen der. Ja, mange ting på en gang siden jeg skulle fikse middag i en fei mellom kjøring til dans og kjøring til tromming. Var bare litt stresset kan man vel si. Et par liter vann gjør litt av seg kan man vel også si. Yngste jenta kom inn på kjøkkenet og så på meg med store øyene. "Ikke spør" sa jeg bare. "Skal jeg hjelpe deg med noe?" spurte hun. Snille gode jenta mi hjalp meg med å dekke bordet mens jeg fikk ordnet opp. Maten kom seg på bordet og vi fikk spist før vi måtte kjappe oss avsted. Så dro vi, og sønnen rakk paraden og alt ble bare bra. Paraden var forresten i anledning Blues in Hell. Liker du blues så er Stjørdal rette stedet nå, og været er knallfint, så det blir nok en super helg for alle her. Og blues og strikking er nok godt knyttet sammen også, om ikke før så ihvertfall nå, for sist i paraden i en lang rekke av veteranbiler kom en sneisen bil godt kledd inn i strikk. Ikke nok med det - også Hellbrua er i anledning bluesfestivalen kledd inn i strikk. Det er jo et morsomt stunt. Sånt kan vi jo like.


Uansett blues eller ikke - god strikkehelg til deg!  


<3

4 kommentarer:

 1. Denne er utrolig flott, Du ungår vridning hvis du strikker frem og tilbake :) Men da må du strikke for og bakstykke hver for seg . Uansett er dette en superfin genser. Klem Beth

  SvarSlett
  Svar
  1. Å ja, takk for tips! Skal huske det om jeg prøver meg igjen :-)

   Slett
 2. Du er knallfin i genseren din! Jeg kjenner til dette med tynt garn og tykke pinner. Ikke min favoritt heller, men resultatet blir jo bra Artig med strikking og blues på Hell.

  Riktig god helg fra Ingunn

  SvarSlett
 3. Så fin din genser ble! Kunne ikke se noe vridde striper hos deg;) Ser ut som samme blåfarge jeg valgte i min, men de ferskerosa stripene mine var så vridde at jeg kom ikke til å bruke den. Men deilig og lett var den. Heldigvis fikk jeg levere den inn og mottok nytt garn. Jeg har prøvd et annet godt og pusete garn som ikke vrir seg, Drops Brushed alpaca silk. Billig og veldig lett og mykt, eneste er at det ikke fins så veldig mange farger å velge mellom. Det oppførte seg greit på en ullvask i maskin også;)

  Ha en fin helg videre!

  SvarSlett