Sider

lørdag 21. juli 2012

Ferie med fornøyelse!

Vi er hjemme igjen etter et par ukers bilferie. Turen gikk i første omgang til Legoland i Billund, Danmark.Vi leide oss leilighet der, på Lalandia. Det viste seg å være en genial fin plass å bo med barn, og anbefales varmt! Fri adgang til badeanlegget Lalandia var helt suverent! Så vi mixet mellom bading og fornøyelsespark under hele oppholdet, og til et helt perfekt sommervær, der var vi mega heldige!

Vi fikk med oss mye av Danmark på turen, vi besøkte Aarhus og Aalborg, og tok et par dager ved Skagen. Helt nydelig plass! I Aalborg møtte vi søstra til mannen og hennes familie. De var på vei til Italia og Frankrike, og kjørte gjennom Aalborg samtidig som vi var der. Vi lunsjet sammen og fikk sjekket ut litt av byen i lag. Det var kjempe koselig!!
Planen var jo å få med seg noen godbiter fra diverse garn forhandlere på turen vår. Men, det er ikke bare bare når man er på familietur, ikke er kjent og ikke vet hvor man bør dra. Men en liten forretning kom jeg da over, og jeg fikk med meg noen godbiter som du kan se :-)

Tilbake i Norge viste det seg at godværet holdt seg på Sørlandet - så da tok vi like godt turen til Kristiansand med det samme. Det vil si nok en fornøyelesespark, men vidt forskjellig fra Legoland. Vi koste oss to dager i dyreparken, og brukte noen dager ekstra før vi bega oss på hjemveien. Så i sommer har det vært barnas ferie - ikke tvil om det! Men vi voksne har kost oss skikkelig hele tiden! Vi varierte mellom å bo i leilighet, hytter, hotell og telt. Så variasjonen på boplassene har vært stor! All telting gjorde vi i Norge + hytte. I Danmark ble det mye hotell pluss den flotte leiligheten vi leide. Den var stor og med svært høy standard. Deilig!

Jeg hadde med meg strikketøy på turen. En bestefartrøye til gutten, som er av pinnene men mangler trådfeste og knapper. Dessuten sokkestrikket jeg litt. Jeg trenger å strikke flere sokker, for nesten alle mine har fått hull i løpet av vinteren. Derfor ble det til at jeg handlet sokkegarn da jeg kom over det!  :-)


Her kan dere se hva som ble med hjem:
Fire nøster Froehlich-Wolle
80% ull og 20% nylon

To nøster off-wite og to nøster sjokoladebrun.
Nøstene har med forsterkelsestråd til hælkappen!
Fire nøster Hjerte sock 4
75% ull og 25% nylon
Et nøste ensfarget og tre nøster multifarget.


I tillegg ble det med to smånøster som sønnen falt for og et nøste Jârbo soft cotton som datteren ikke kunne gå fra ;-)
Lett påvirkede barn? ;-D

Ja, så ble det med noen knapper og en heklekrok som jeg fikk for meg at jeg trengte...
Det var det hele :-)
Så,
neste gang jeg skal til Danmark må jeg kanskje legge en slagplan på forhånd?
Men, er igrunn fornøyd, jeg.
Sokkegarn var noe jeg manglet her hjemme, og ellers får man  jo tak i det meste over nettet - når behovet skulle oppstå!Garnet kjøpte jeg i Aarhus, i en forretning som heter Gazelle Garn. Innehaversken av forretningen jeg handlet i var forresten veldig trivelig og hjelpsom! Da hun hørte at vi skulle finne oss en plass å spise  kom hun opp med et forslag. Hun hentet kart til oss og tegnet opp veien for oss. Jensens Bøfhus viste hun oss veien til - og hun hadde rett. Der ble barna godt tatt imot med tegnesaker og aktivitetshefte når vi kom, med egen meny i! Dessuten hadde de god mat for både små og store mager. En fin plass med avslappet stemning.
Tett ved Jensens Bøfhus låg det nok en garnforretning som så veldig spennende ut fra utsiden. Dessverre var det stengt - så jeg fikk nøye meg med vidusshopping akkurat der.


Dette ble et langt innlegg - så om du har vært med hele veien - takk! Nå følger noen dager med maling av hus her, og strikkepinnene må få kjørt seg litt de også! Holder på med en sak til jenta - nok en gang rosa...! Så skal jeg ganske snart gjøre Bestefartrøya klar for visning.

Nyt dagen og sommeren - med eller uten sol! 

1 kommentar:

  1. For en utrolig koselig blog du har! :) Nå har jeg lest meg gjennom hele, og jeg kan se vi har ganske lik smak i hva vi liker å strikke :) Har har vært veldig glad i Nøstebarnstrikk og Myk start veldig lenge :) Årets ferie her gikk til Kristiansand og Dyreparken i år, men jeg lurer på å prøve meg i Legoland til neste sommer. Ser for meg at det kan falle i smak :)

    SvarSlett